ECOCAMPAMENT DE BADIAN

Arquitectura tradicional i confort





ON ESTÀ SITUAT:
El campament està situat a la població de Badian. Badian és un petit poblet que es troba a un quilòmetre de Mako. Mako està situat sobre la carretera que va de Tambacunda a Kedougou, a tocar del Parc de Niokolo Koba.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Aquest és un campament molt bonic amb construccions típiques de la zona, amb estructura de fusta, tancaments de canya i coberta de palla, realitzats per constructors Bassaris.





Les diferents casetes formen un cercle i el centre es troba el restaurant. Pel campament hi ha diferents escultures i màscares de fusta així com diferents arbres que fan que el lloc sigui molt acollidor.

Cada una de les nou casetes té una habitació. Hi ha cinc habitacions triples, amb un llit de matrimoni i un llit individual, i 4 habitacions amb tres llits individuals. Cada una de les casetes compte amb bany complet, que està ubicat a l’exterior de cada cambra. El bany està ubicat a la part posterior de cada habitació, no té sostre i les parets són de canya. Té dutxa, wc i un bol de carbassa que fa de pica.

Al restaurant hi ha electricitat tot el dia, que es genera a través de plaques solars. A les habitacions no hi ha llum i s’il·luminen amb llums d’oli.

El restaurant és una estructura circular, amb sostre de palla, on s’ofereixen tots els àpats.







QUI SÓN:
Campamentos Solidarios són una organització espanyola que promouen el turisme comunitari i solidari. Aquest campament va ser construit amb l’objectiu de promoure un turisme d’aventura per conèixer la zona sud-est del Senegal. Actuen en diferents línees, com ajuda humanitaria, conservació del medi ambient...i ho duen a terme a partir de la construcció de ecocampaments que generen llocs de treball i ús de recursos locals. Campamentos Solidarios és gestionat per una junta que escull i desenvolupa els projectes. Cada campament, que és gestionat per persones locals, es troba en una localitat amb pocs recursos econòmics però de gran interès ecològic o etnogràfic.

El campament està gestionat pels propis veïns del poble. Dóna treball a 8 persones. Els beneficis del campament es destinen a la projectes que l’organització té a la població de Badian i a set poblacions més de la zona.



ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Proposen animació musical amb ball malenka, típic de la zona, a càrrec dels propis veïns.
Organitzen una sortida a la població de Tambunuya, que segons l’època de l’any s’hi arriba amb canoa, on també ets rebut amb ball tradicional.
Des del campament es pot organitzar una sortida d’un dia al parc de Niokolo Koba amb tot terreny, per poder veure els diferents animals que habiten en aquest parc.
Organitzen visites al poblat Bedik de Andyel o el poblat Bassari de St. Etienne, que encara que normalment la visita es fa de dia hi ha la possibilitat de passar la nit en una tenda de camping. Aquests poblats són poblats Associats a l’Associació Campamentos Solidarios i la senegalesa Afrique Aventure.






PREUS:
L’habitació té un preu de 10.000 cfa (uns 15 euros).
L’esmorzar costa 1.500 cfa (2.30 €).
Tant el dinar com el sopar tenen un preu de 3.500 cfa (5.40 €).


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
Els principals beneficiaris són els veïns del poble de Badian, així com les altres poblacions on treballa l’associació.
Campamentos Solidarios, porta a terme diferents projectes per la zona. Com la construcció de pous en cada poblat o construcció d’escoles. Ofereixen també el menjar a les escoles, perquè cada alumne pugui tenir un àpat gratuit.
L’associació té una infermera contractada per donar servei als veïns de la zona. Passa consulta gratuïta i es dedica a la formació higiènica i de salut, així com de nutrició.



PROJECTES DE FUTUR:




COM AJUDAR:




COM ARRIBAR-HI:
Per arribar a Mako, s’ha de prendre el transport que surt de la Gare Routiere de Tambacunda direcció Kedougou. El trajecte es fa en unes dues hores i mitja, i pagues el bitllet sencer a Kedougou (5.000 cfa).


CONTACTE:
Ecocampament de Badian
Gerent: Makhan Camara
Telf: 76 862 00 23

Campamentos Solidarios Senegal
00221 77 653 27 41
senegal@campamentos-solidarios.org (Tafa, parla español)

Campamentos Solidarios España
0034 91 447 49 32
asociacion@campamentos-solidarios.org
http://www.campamentos-solidarios.org/