Campament Tamba Kuruba

Un allotjament per finançar una clínica


ON ESTÀ SITUAT:

El Campament Tamba Kuruba es troba situat a la població de Kartong, a uns cinc-cents metres de l’entrada del poble. La població de Kartong és l’últim poble al sud-oest de Gàmbia, just a la frontera amb Senegal. Compte amb una bonica platja poc explotada turísticament. La zona de la costa sud de Gàmbia, ha estat declarada zona d’ecoturisme pel govern, fet que evita la construcció de grans ressorts i ser un pol d’atracció de turisme de masses.


CARACTERÍSTIQUES DEL LLOC:
Aquest allotjament compta amb diferents bungalous circulars i sostre de palla. En cada bungalou hi ha una habitació doble amb un bany. A pocs metres del campament es troba la platja, una platja tranquil·la i neta on poder descansar i prendre un bon bany.

Hi ha 8 habitacions dobles, amb bany complet a l’interior. A l’exterior d’alguns bungalous s’ha col·locat una hamaca on poder descansar.


A part de les habitacions, compten amb un parell de tendes de càmping, amb un preu més reduït. Hi ha també la possibilitat d’acampar amb la pròpia tenda. Hi ha lavabos i dutxes a l’exterior i una terrassa on et pots cuinar.

El restaurant del campament, situat aprop de la platja, compte amb servei de bar i taules llargues on servir el menjar. Amb el preu de l’habitació ofereixen un esmorzar molt complet, amb truita, cafè o te, i pa amb melmelada, mantega de cacauet o Nutella.



QUI SÓN:
Tamba Kuruba va ser construït l’any 2004 per la Fundació Equator. Aquesta associació holandesa, va crear el campament amb l’objectiu de poder mantenir l’hospital de Kartong. Des de Equator Foundation, han volgut crear un projecte sostenible, per intentar no dependre de les donacions. Per la fundació, la sanitat ha de ser un dret humà, i per això donen suport l’hospital de la zona amb la creació d’un allotjament per turistes.



ACTIVITATS QUE PROPOSA:
Organitzen classes de percussió així com sortides amb barca. Hi ha la possibilitat de visitar l’hospital on es destinen els beneficis del campament.

PREUS:
Per habitació i nit:

Habitació doble (o triple) i esmorzar: 700 delasis (22 €)
Tenda doble i esmorzar: 350 delasis (11 €)


PRINCIPALS BENEFICIARIS:
El Campament Tamba Kuruba destina els seus beneficis a l’hospital, per pagar els medicaments i els salaris dels metges. La Clínica de Kartong, encara que ja existia d’uns anys abans, va ser remodelada per la Fundació Equator l’any 2004. És l’únic servei mèdic que hi ha a la zona.
L’hospital compta amb una farmàcia equipada, una sala d’espera, una habitació per fer les revisions, zona de maternitat i un laboratori que permet fer test d’orina i sang per determinar les malalties. Treballen en el centre, una infermera, una llevadora i un especialista de laboratori. Si un pacient necessita tractament que no poden tractar al hospital o per una emergència greu, compten amb una ambulància per anar als hospitals del nord de Gàmbia. L’hospital compta amb una placa solar per mantenir a la nevera alguns medicaments i poder treballar amb l’ordinador que hi ha per l’administració.


PROJECTES DE FUTUR:
Com una altra forma de finançament de la clínica, tenen en camí un projecte de pesca i l’adequació d’una casa per llogar.


COM AJUDAR:




COM ARRIBAR-HI:
Per arribar a Kartong:
Per arribar a Kartong des de Brikama, prendre el transport public directe des del Garage de Brikama. Costa uns 20 delasis. En cas de no trobar transport directe des de Serekunda o Brikama, es pot anar fins a Gunjur (a uns 10 km) i d’allí prendre el transport que va a Kartong.

També es pot arribar a peu o amb bici des de Senegal. És el primer poble que es troba un cop es creua la frontera. Per més info veure Ruta Kafountine-Kartong amb bici.


CONTACTE:
Campament Tamba Kuruba
telf: 985 18 56 / 785 18 56
Responsables: Ebrima Mballow i Lamin Jammeh
Equator Foundation
http://www.equatorfoundation.com/
info@equatorfoundation.com
A Holanda: 31 614 486 796